Gizlilik ve Güvenlik

Değerli Abonelerimiz, Müşterilerimiz,

Myvoip web sitesi (www.myvoip.com.tr), Adnet İnternet Ve İletişim Hizmetleri Tic. San. LTD. Şti.’ye aittir ve bu adresi ziyaret eden siz müşterilerimizin bilgi güvenliği Myvoip için büyük önem taşır.

Adnet İnternet Ve İletişim Hizmetleri Tic. San. LTD. Şti. olarak, siz değerli müşterilerimizin güvenliğini göz önünde bulundurarak; başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, temel hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla, kişisel verilerle ilgili düzenlenen "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" hususunda sizi bilgilendirmek istiyoruz.

HANGİ VERİLERİNİZ KİŞİSEL VERİDİR ve HANGİ MEVZUAT KAPSAMINDA KORUNUR?
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca kişisel veri; kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade etmektedir.

Kimliği belirli veya belirlenebilir kişiye ilişkin; Kimlik bilgileri (ad, soyad, T.C. Kimlik Numarası, cinsiyet, doğum yeri ve tarihi, medeni durum, kimlik belgesi örneği, fotoğraf), İletişim Bilgileri, Özel Nitelikli Kişisel Veriler (sağlık verileri, dernek-vakıf-sendika üyeliği, vb.), Abonelik Bilgileri, Şebek, Trafik, Konum Bilgileri (internet ortamında yapılan erişimlerle ilgili sisteme bağlantı ve sistemden çıkış tarih-saat bilgileri, arama ve mesajların tarih-saat bilgisi ve arama süresi ile kaynak ve hedef nokta bilgileri gibi trafik verileriniz, diğer bağlantı bilgileriniz; kullanılan cihaza ilişkin bilgiler ve söz konusu cihazın konum bilgileri, hizmet ve ürünlerin kullanımı doğrultusunda oluşan kullanım verileriniz ve hizmetlerin sunulması için gerekli teknik veriler), Hizmet ve Ürün Kullanıma İlişkin Bilgiler (hizmet ve ürünlerin kullanımına ilişkin tercihler, alışkanlıklar ve diğer kullanım bilgileriniz; www.Myvoip.com.tr başta olmak üzere, Myvoip’in kendisinin veya üçüncü kişilerle işbirliğiyle, hizmet sunumu, kullandırılması ya da tanıtılması için oluşturulan internet sitesi ve mobil uygulamalardaki davranış bilgileriniz ve çerezler; mobil uygulamalar vasıtasıyla toplanabilecek cihaz, şebeke, ağ, uygulama, konum ve kullanım bilgileriniz gibi veri türleri), Ödeme Bilgileriniz, gibi veri türlerini ifade eden bilgidir.

Kişisel bilgileriniz tarafımızca, sadece sizin bilginiz dahilinde temin edilir. Sizin bilginiz ile bizim tarafımızdan kayıt altına alınan kişisel bilgileriniz Myvoip tarafından korunur ve korunmaya devam edecektir.

Bilgi güvenliğinizi sağlamak amacıyla şifrelerinizi kimseyle paylaşmamanızın gerekliliğini vurgulamak isteriz.

Kişisel verileriniz; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”), 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Kişisel Verileri Korunma Kurumu düzenlemeleri ve sair mevzuat hükümleri çerçevesinde işlenebilecek olup; ilgili mevzuat gereğince Şirketimiz kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini önleme, hukuka aykırı olarak erişilmesini önleme ve muhafazasını sağlama amacıyla, uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik tüm teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE İŞLENME AMAÇLARI
Myvoip, KVKK ve ilgili mevzuat kapsamında, kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak aşağıda yer alan bilgilendirme kapsamında işleyebilmektedir.

Web sitemizde Myvoip tarafından işletilmeyen diğer Web sitelerine bağlantılar verebiliriz. Bu Web sitelerinden herhangi birini ziyaret ederseniz, o sitenin gizlilik ve diğer politikalarını gözden geçirmelisiniz. Diğer şirketlerin politika ve uygulamalarından Myvoip İletişim ve Bilgi Tekonolojileri A.Ş.’nin sorumlu olmadığını belirtiriz.

Son olarak, Myvoip’in gizlilik politikalarını değiştirmesinin mümkün olduğunu hatırlatır, bu nedenle Gizlilik Politikası ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkında Aydınlatma Metni sayfamızı düzenli olarak kontrol etmenizi öneririz.

KVKK madde 4 uyarınca;

(1) Kişisel veriler, ancak bu Kanunda ve diğer kanunlarda öngörülen usul ve esaslara uygun olarak işlenebilir.
(2) Kişisel verilerin işlenmesinde aşağıdaki ilkelere uyulması zorunludur:
a) Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma.
b) Doğru ve gerektiğinde güncel olma.
c) Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme.
ç) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma.
d) İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme.

Kişisel verileriniz; hizmetlerimizin servis ve ürünlerimizin talep edilmesi, hizmetin tesisi ve sunulması, devamlılığı, aboneliğin sona ermesi ve abonelik sonrası diğer işlemler, arabağlantı, usulsüzlük, suistimal ve dolandırıcılık gibi durumların önlenmesi ve tespit edilmesi, Şirketimize beyan ettiğiniz kimlik bilgileri ve belgelerinizin doğruluğunun kontrol edilmesi ve Abonelik Sözleşmenizin yanında kimlik örneğinizin ve ilgili mevzuat gereği saklanması gereken diğer bilgi ve belgelerinizin muhafaza edilmesi, size daha iyi hizmetler sunabilme ve teknolojik ilerlemeler/iyileştirmeler kapsamında, ürün ve iş geliştirme amacıyla analiz ve çalışmaların yapılması, müşteri hizmetlerinin sunulması, taleplerinizi gerçekleştirme, şikayetlerinizi sonuçlandırma ve bilgilendirme, müşteri memnuniyetinin, abone/tüketicilerinin eğilimlerinin, bağlılığının araştırılması ve ölçülmesi, ödül, çekiliş, yarışma, hediye, teşekkür, kutlama, hatırlatma, marka işbirlikleri, Şirketimizin yeniliklerinden haberdar etme faaliyetleri ve bilgilendirmeleri, kredi ve incelemesi, tahsilata yönelik riskin yönetilmesi ve her türlü kötü niyetli kullanımların önlenmesi ve tespit edilmesi, hizmet, ürün ve servislerimiz hakkında bilgi edinmek, satın almak amacıyla kişisel verilerin beyan edilmesi/kaydedilmesi, size daha iyi hizmet sunabilmek için çalışanlarımızı eğitme ve geliştirme, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, resmi merciler ile ilgili mevzuatta yer alan yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve denetim faaliyetleri amacıyla gerekli bilgilerin paylaşımı, Site'nin mobil versiyonu-aplikasyonunun kullanılması durumunda konum vb. verilerinizin ilgili mevzuat gereğince yetkililere verilmesi, iş ortaklarımız veya sair üçüncü kişilerle birlikte sunulan ürün ve hizmetlere ilişkin sözleşme gereklerinin ve finansal mutabakatın sağlanması, Şirketimiz ürün ve hizmetlerine ilişkin kampanya ve tekliflerin kullanımınıza göre hazırlanması, sunulması, tanıtımı, kampanya içeriği hakkında bilgilendirilmesi amaçlarıyla ve bunlarla sınırlı olmaksızın, elektronik haberleşme hizmetlerinin sunulması, trafik yönetimi, hizmet, ürün ve servislerin verilmesi, analiz edilmesi, çağrı merkezi, pazarlama faaliyetleri ve bilgilendirmeleri, strateji, planlama ve iş geliştirme, hizmet kalitesinin ölçümlenmesi, finansal raporlama ve analiz, şikayet, yasal takip ve benzeri amaçlarla işlenebilecek; sistemlerde ve arşiv merkezlerinde muhafaza altında tutulabilecektir.

Aboneler tarafından verilen bilgilerin ve işlemlerin güvenliği için bilgi ve işlemin mahiyetine göre Şirketimiz tarafından sistemlerde ve internet altyapısında gerekli önlemler alınmıştır. Sitemizi kullanırken; tüm kredi kartı işlemleri ve onayları Şirketimiz'den bağımsız olarak ilgili Banka ve benzeri Kart Kuruluşlarınca online olarak aranızda gerçekleştirilmektedir (Kredi kartı "şifresi" gibi bilgiler Şirketimiz tarafından görülmez ve kaydedilmez).

Sitemize abonelik, hizmet/ürün Satın alma ve bilgi güncelleme amaçlı girilen bilgilerin yanı sıra kredi kartı ve banka kartlarına ait gizli bilgiler diğer internet kullanıcıları tarafından görüntülenemez.

Yine kanunlara uygun şekilde, abonelerimiz ile her türlü ürün ve hizmetlere ilişkin tanıtım, reklam, iletişim, promosyon, Satış ve pazarlama amacıyla, abonelik bilgilendirme, işlem, uygulamaları için Şirketimiz Adnet İnternet Ve İletişim Hizmetleri Tic. San. LTD. Şti. ve Grup Şirketleri’nce SMS/kısa mesaj, anlık bildirim, otomatik arama, bilgisayar, telefon, e-posta/mail, faks, (cihazınızda açık ise) bluetooth-diğer kablosuz ağlar ve diğer elektronik iletişim araçları ile sosyal, ticari ve sair elektronik iletişimler yapılabilir, abonelerimize ticari elektronik iletiler gönderebiliriz.

KİŞİSEL VERİ TOPLAMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ
Kişisel verileriniz; elektronik haberleşme hizmetleri ve Şirketimiz tarafından sunulan tüm hizmetler ve yukarıda yer verilen amaçlar kapsamında Şirketimizin yükümlülüklerini gereği gibi yerine getirebilmesi amacı ile, sözlü, yazılı ya da mobil uygulama, elektronik posta, kısa mesaj, arama gibi yollarla elektronik ortamda toplanır. Kişisel verileriniz, açık rızanız olmadan işlenemez; fakat KVKK’nın 5. ve 6. maddeleri veya sair mevzuatta belirtilen aşağıda yer verilmiş olan hukuki sebeplere ve bu metinde yer verilen amaçlarla tarafınızın açık rızası aranmaksızın işlenmesi mümkündür:

Myvoip’in tabi olduğu yerel veya yabancı kanunlarda öngörülmüş olması,
Fiili imkânsızlık nedeniyle rızanızı açıklayamayacak durumda bulunmanız veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması yani talep edilen hizmet ve ürünlerin sizlere sunulabilmesi için tarafımızla akdettiğiniz sözleşmelerin gereğinin yerine getirilmesi,
Myvoip’in hukuki yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için veri işlemenin zorunlu olması,
Tarafınızca kişisel verilerinizin alenileştirilmiş olması,
Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
Sizlerin temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, Myvoip’in meşru menfaatleri için veri işlemenin zorunlu olması.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI
Kişisel verileriniz, Kanunlar ve sair mevzuat kapsamında ve açıklanan amaçlarla; düzenleyici ve denetleyici kurumlarla, kişisel verilerinizi tabi olduğu kanunlarında açıkça talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, tarafınızca yetkilendirilmiş vekil, vasi ve temsilcilerinize, belirtilen amaçlar kapsamında iş ortaklıkları, tedarikçi ve yüklenici şirketlere, vergi ve benzeri danışmanlar, yasal takip süreçleri ile ilgili zorunlu kişiler, kurum ve kuruluşlar ve denetimciler de dâhil olmak üzere danışmanlık aldığımız üçüncü kişiler ile ve bunlarla sınırlı olmaksızın, yurt içinde ve yurt dışında, yukarıda belirtilen amaçlarla iş ortakları, hizmet alınan üçüncü kişi, yetkilendirilen kişi ve kuruluşlara aktarılabilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI VE GÜVENLİĞİ
Kişisel veriler, bu bilgileri verme amacı geçerli olduğu sürece saklanacaktır. İhtiyaçlarınızın belirlenmesi, size daha çabuk hizmet verilmesi ve sonraki hizmet taleplerinizin karşılanması amacıyla, bizden aldığınız hizmetten sonra da verileriniz tarafımızdan işlenmeye devam edilecektir. Veriler, yasal sürelere tabi olarak ve yasal merciler ile ilgili kamu otoritelerine raporlama, bilgilendirme amaçları için tutulması veya mevzuat uyarınca daha uzun sürelerle saklanması gerekiyorsa bu sınırlara uyulacaktır. Saklanan, kaydedilen verilerin kaybolmaması, yetkisiz kişilerin eline geçmemesi ve hukuka aykırı kullanımların önlenmesi için gerekli güvenlik önlemleri tarafımızdan alınacaktır.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE DAİR HAKLARINIZ

Şirketimize başvurmak suretiyle KVKK 11. Maddesi uyarınca;
(1) Herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;
a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
e) 7nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

İsterseniz kişisel verilerinin islenmesi ile ilgili işlemler hakkında Şirketimize her zaman başvurabilir ve bilgi alabilirsiniz. Bu hususlardaki başvuru ve talepleri yasal azami süreler içinde yerine getirilecek yahut hukuki gerekçesi tarafına açıklanarak kabul edilmeyebilecektir. Myvoip olarak kişisel verilerinizin güvenliğine en üst düzeyde önem verdiğimizi ve sizlere sunduğumuz tüm hizmetlerimizde kişisel veri güvenliğinin ön planda olduğu bilinciyle faaliyetlerimize devam etmekte olduğumuzu bilgilerinize sunar; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kişisel verilerinizle ilgili tüm soru ve taleplerinizi İstiklal Mah. Bağlar Caddesi Ünbay Cadde İş Merkezi Serdivan/SAKARYA adresine (Noter, iadeli taahhütlü mektup, vb. yollarla) yazılı olarak iletebileceğinizi belirtmek isteriz.

VERİ GİZLİLİĞİ İLKELERİNDE YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER
İnternet sitemiz ile ilgili her türlü bilgi ve içerik ile bunların düzenlenmesi, revizyonu ve kullanımı konusunda; Şirketimizin anlaşmasına göre diğer üçüncü şahıslara ait olanlar hariç; tüm fikri-sınai haklar ve mülkiyet hakları Şirketimiz Adnet İnternet Ve İletişim Hizmetleri Tic. San. LTD. Şti. ve Grup Şirketleri’ne aittir.

Mevzuat değişikliklerine bağlı olarak Şirketimiz, burada paylaşılan ilkelerde gerekli görebileceği her türlü değişikliği yapma hakkini saklı tutar. Değişiklik söz konusu olduğunda, internet sitemizde gerekli duyurular yapılacak olup; bu değişiklikler Şirketimizce internet sitemizden veya diğer uygun yöntemler ile duyurulduğu andan itibaren geçerli olur. Bu değişikliklerden haberdar olabilmeniz için internet sitemizi düzenli olarak ziyaret etmenizi öneririz.

En İyi Referansımız
Müşteri Memnuniyeti